сн. БГНЕС

Как Мишел Обама успя да вбеси Доналд Тръмп

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама нанесе жестока обида на настоящия президент Доналд Тръмп. Това се случи по време на реч реч на конвенцията на Демократическата партия.

Мишел Обама обрисува Тръмп като „нещастен, разделящ обществото лидер, който не се е съобразил с предизвикателството на пандемията COVID-19 и масовите икономически провали.“

сн. БГНЕС

Тръмп изчака до вторник сутринта, за да отговори нашироко, като също атакува предшественика си Барак Обама и Байдън, който изпълняваше функциите на вицепрезидент на Обама в продължение на два мандата.

„Някой да обясни на @MichelleObama, че Доналд Дж. Тръмп нямаше да е тук, в красивия Бели дом, ако не беше работата, извършена от вашия съпруг, Барак Обама“, написа Тръмп.

Тръмп, който управляваше силната американска икономика до блокирането заради коронавируса сега е обвиняван, че е изпратил милиони в безработица, повтаряйки уверения, че ситуацията бързо се подобрява.

„Моята администрация и аз изградихме най-голямата икономика в историята, в сравнение с която и да е държава, изключихме я, спасихме милиони животи и сега изграждам още по-голяма икономика, отколкото беше преди. Работите се развиват, NASDAQ вече е на рекордно високо ниво, останалото ще последва. Седнете и гледайте!“, написа той в Туитър.

Анкети показват, че Байдън в момента изпреварва Тръмп на изборите на 3 ноември.

Републиканците ще проведат своята конвенция да номинират Тръмп за втори мандат следващата седмица.

- реклама -