модна икона
Снимка: instagram / iconaccidental

Как 64-годишна преподавателка в университет се превърна в модна икона – СНИМКИ, ВИДЕО

Светът на модата е жесток, но една 64-годишна жена доказва, че възрастта не е от значение, що се отнася до стил.

Лин Слейтър е професор в университета „Фордъм“, а също и една от най-популярните модни блогърки в Instagram с близо 300 хиляди последователи.

Тя става известна съвсем случайно – на седмицата на модата в Ню Йорк фотографите я забелязват, мислейки си, че тя е ключова фигура в модния бизнес. Затова тя нарича себе си, а и блога си „случайна икона“ (Accidental icon).

модна икона
Снимка: instagram / iconaccidental

Слейтър решава да се възползва от новополучената слава и създава Instagram страница, чрез която да вдъхновява жени на по-голяма възраст.

В блога си Слейтър разказва, че го създава, „защото изпитвам трудност при намирането на моден блог или списание, които вдъхновяват с  градския, модерен стил, но и разказват за жени, които имат интересен, но съвсем обикновен живот. Жените (като мен), които не са известни, но са умни, креативни, с вкус за мода, способни, грижовни и напълно доволни от това какви хора са…“

модна икона
Снимка: instagram / iconaccidental

Стилът на Слейтър отразява впечатляващия, минималистичен, нюйоркски шик.

Освен блога и Instagram страницата, Лин Слейтър е на кориците на най-известните модни списани и участва в множество кампании, доказващи, че възрастта е просто цифра.

Източник: Independent

 

- реклама -