Изтъргуваха шампионския пръстен на Коби Брайънт – ето за колко

Светът продължава да скърби за легендата на NBA Коби Брайънт, който загуби живота си при катастрофа с хеликоптер през януари. Брайънт бе идол, икона и модел за подражание на милиони хора по света. Неговото духовно наследство ще продължава да вдъхновява бъдещите поколения.

Колкото до материалното – една част от него днес радва колекционери.

На неотдавнашен търг шампионският пръстен от 14-каратово злато и диаманти на баскетболиста бе продаден за впечатляващите 206 080 долара. Брайънт подарява пръстена на майка си след първата си спечелената титла в NBA през 2000 година и поръчва същия за баща си.

Бижуто е пуснато на търг в Щатите от частен колекционер, който е заклет фен на Лос Анджелис Лейкърс. Името на купувача остава в тайна.

Преди години родителите на Брайънт се опитват да продадат пръстена, заедно с други подаръци от сина им. Баскетболистът обаче завежда дело и спира сделката. В крайна сметка през 2013 година той се съгласява те да бъдат продадени на частен колекционер за 280 000 долара. Това включва двата шампионски пръстена и още 4 вещи.

Очаква се пръстенът за баща му Джо„Джелибийн” Брайънт, също бивш баскетболист от NBA, да събуди още по голям интерес, когато бъде пуснат на търг скоро.

Въпреки впечатляващата цена на пръстена, тя далеч не бие рекорда, поставен за този на собственика на „Ню Инглънд Пейтриътс” Робърт Крафт. Той е продаден за цели 1 025 000 долара в благотворителен търг за борбата с коронавируса. Изработен е от 10-каратово злато, като на него има над 300 диаманта. Пръстенът на Крафт е един от най-големите, правени за спортна победа. Получава го за победата над „Атланта Фалкънс” през 2017 година, определяна като най-великия обрат в историята на „Супербоул”.

- реклама -