Изборът на нов патриарх: НСО и СДВР с мерки за сигурност

Изборът на нов патриарх: НСО и СДВР с мерки за сигурност

Мерки свързани с охрана и регулиране на движението ще бъдат въведени днес от  СДВР  преди, по време и след приключване процеса по избора на нов патриарх.

Днес от 12.00 ч. пространството около Храм-паметник „Св. Александър Невски“

и площада ще бъде отцепено и с ограничено пътно движение. Пропускането на граждани за церемонията в храм-паметник „Св. Александър Невски“ ще започне в 14 ч., те ще могат да влизат през северния и южния вход на катедралата със специални пропуски, издадени от БПЦ.

От 18.00 ч. на площад „Александър Невски“ ще се проведе официална тържествена церемония

в чест на новоизбрания патриарх, на която могат да присъстват всички желаещи. Входът ще е през контролно-пропускателен пункт, обособен от югозападната страна на храма.

Съгласно заповед на СО, за безпроблемното провеждане на събитията

и безопасността на гражданите, от 12.00 ч. до приключване на събитията на 30 юни, ще бъде спряно пътното движение по ул. „15 ноември“ от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Оборище“, по ул. „Оборище“ от източната страна на храм-паметник „Св. Александър Невски“ до бул. „Васил Левски“ и по ул. „Московска“ от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Дунав“.

От НСО също ще участват в обезпечаването на сигурността заради избора на нов патрирх.

От 12:00 часа зона за сигурност ще бъде обособена в периметъра между бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковска“ и ул. „Московска“. Достъп на граждани до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след пристигането на поканените за интронизацията делегати и официални лица и след преминаване на проверка за сигурност.

- реклама -