Иво Тонев

Иво Тонев напуска Левски

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев подава оставка в понеделник. Тонев обяви, че не е уведомил за решнието си другите двама мажоритарни акционери в клуба.

„За това знаят единствено жена ми и сина ми. Единствените, които могат да променят решението ми са феновете на Левски. Ако усетя, че ми вярват и ме подкрепят бих останал, за да опитаме да направим Левски един средно добър европейски клуб“, заяви Тонев.

Силният човек на „Герена” сподели, че е огорчен от отношението към него.

„Обичам битките и съм готов за тях, когато усещам подкрепа и че хората ми вярват. Няма да допусна някой да ми дъвче името по толкова долен начин. Как пък никой не каза две добри думи? Обръщам се към всички фенове на Левски: замислете се добре. Всичко това, което се случи, се случи през определени медии. Беше завъртяно и манипулирано, особено през последните 2 седмици. Феновете на Левски са повече от тези, които идват на стадиона, повече са от тези, които стоят и пишат по фейсбуци. Те са разумни хора, говорил съм с много от тях. Замислете се – кой говореше, че сме подставени лица? Кой собственик на клуб много рязко изведнъж заобича един друг отбор и от януари не е спрял да плюе по Левски? Замислете се“, призова Иво Тонев.

По думите му, най-страшното за Левски вече е в миналото.

„Вярвам, че през следващата година Левски ще стане шампион. Вярвам, че Левски като игра ще бъде равностоен на Лудогорец и по-добър даже, и го желая с цялото си сърце. Цялата тази черна акция премина границата“, сподели още Иво Тонев.

- реклама -