Ето как играта „Син кит“ принуди талантлива българка да се самоубие

16-годишно момиче от български произход в САЩ сложи край на живота си заради играта „Син кит“. Семейството разкрива информация покрай трагичния инцидент с цел да предотврати подобни случаи с фатален край в бъдеще.

Родителите си спомнят за нея като „млада, красива и забавна“, но едва след смъртта й откриват множество бележки, снимки и рисунки, които разкриват преживяванията й в последните седмици. Единствената надежда за родителите на загиналото момиче сега е информацията за виртуалната игра и грозящата я опасност да достигне до колкото се може повече хора.

Българката е била талантлива художничка, а посланията й са скрити в картините. Открива се огромна прилика между рисунките и образа на синия кит, който излиза на сушата, за да умре.

Играта „Син кит“ далеч не е толкова безопасна, колкото изглежда. Тийнейджърите, които се осмелят да приемат предизвикателствата на играта, често прибягват до самонаранявания и дори някои от случаите завършват със самоубийство.

Известна е под различни наименования, някои от които „Тихата къща“, „Море от китове“ и „Събуди ме в 4.20 сутринта“. Отнема 50 дена, за да бъдат завършени всички предизвикателства – първоначално започва с леки задачи, които постепенно се усложняват до заставянето на играчите да се самоубият на 50-тия ден.

По този начин те „побеждават“ в играта, но не и в живота.

Веднъж щом като човекът е одобрен от администратора, той започва да получава наставления за предизвикателствата. Винаги щом приключи някое от тях, е длъжен да изпрати снимка за доказателство. Предполага се, че играта възниква в Русия през 2015 година, но и до днес няма официални данни за съществуването й.

Между 80 и 130 смъртни случая в Русия от ноември 2015 година до април 2016 година са свързани с влиянието на играта. Тя не може да бъде проследена лесно и няма да я откриете в Google Play или Facebook. Според експертите, се разпространява тайно чрез лична коренспонденция или тайни групи.

Имайте предвид, че ако търсите някакъв вид компенсация за нанесените щети от администраторите на играта, трябва да сте много внимателни.

Хора, които са отговорни за създаването на такава игра, не са нормални и никога не е сигурно до какво могат да прибегнат.

Ако получите линк или се опитате да свалите играта на компютъра си, знайте, че личните ви данни не са защитени. Няма да се поколебаят да ги използват срещу вас или да ви изнудват.

- реклама -