Лукарски

И Божидар Лукарски подаде оставка

Председателят на СДС Божидар Лукарски подаде оставка

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и цялото ръководство на партията подават оставки, съобщи след заседание на Националния изпълнителен съвет Лукарски. Мотивът за решението – резултатите на изборите.

Според данните на ЦИК при 100% обработени протоколи Реформаторският блок и „Глас народен“, които се явиха заедно на изборите, имат едва 3,06% подкрепа и не влизат в Народното събрание.

Лукарски подчерта, че поема отговорност за резултатите от вота.

Оставките ще бъдат депозирани на 4 април пред Националния съвет на СДС.

„Знакът, който получихме, е ясен – 300 000 десни гласоподаватели останаха непредставени в парламента. На всички ни вече е ясно, че са необходими обединителни процеси вдясно, защото разделени не показваме никаква сила и автентичната десница остава непредставена. Естествено, че има вина и в Реформаторския блок за този резултат и затова аз поемам своята отговорност. Не абдикирам от политическия живот, но под каква форма ще участвам, ще обмисля допълнително“, заявява Лукарски.

Заради резултатите от вота Политическият съвет на Реформаторския блок подаде оставка в понеделник. В сряда на среща на Националния координационен съвет на РБ ще бъде разгледана оставката и ще бъде направен анализ на изборните резултати.

Радан Кънев пък обяви, че се оттегля както от ръководния пост в „Нова република”, така и от председателското място в ДСБ, но уточни, че остава активен в политиката.

Равносметката от изборите – нито една партия от автентичната десница не влиза в 44-тото Народно събрание. След всичките събирания и раздели, Реформаторският блок, „Да, България“ и „Нова република“ останаха извън парламента.

- реклама -