Снимка: кадър БТВ

Христо Иванов: Трябва да обсъдим общо явяване на изборите с „Продължаваме промяната“

„Трябва да имаме много сериозен разговор с „Продължаваме промяната“, за да обсъдим общо явяване на изборите като коалиция“, заяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов пред БТВ.

Той добави, че е необходимо да се мисли в посока общи листи и общо явяване. По този начин може да се привлекат повече избиратели и така коалицията да има възможност да получи мандата.

„Въпросът е как ще структурираме помежду си отношенията така, че да гарантираме, че промяната ще се случи“, смята Иванов. „Коалицията изглежда като сериозен сценарий, при който, без да се разпилеем, не просто да правим аритметичен сбор, а да потърсим синергичен ефект“, каза Иванов.

Той допълни, че е време да се спре с опитите да се изобретява политиката наново. „Най-доброто е да се поучим по утвърдените модели. Коалициите не случайно са измислени, те са ясен формат, в който се поемат ангажименти пред избирателите“, коментира Иванов.

„Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото“, смята Иванов.

Един от големите проблеми пред тази коалиция е заявката на Кирил Петков и Асен Василев, че „Продължаваме промяната“ ще подкрепи Румен Радев за президент. От „Демократична България“ обаче искат да издигнат своя двойка за изборите.

„Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите. Ако можем да се разберем за перспектива с ясна надежда, да има консолидация, която ще гарантира управление, сигурен съм, че това послание ще привлече много повече гласоподаватели и ще може да бъде добра платформа да разрешим други различия“, каза още Иванов.

- реклама -