сн. Пекселс

Храни, подправки и билки, повишаващи потентността при мъжете

Статистиката сочи, че всеки трети мъж се сблъсква понякога със сексуални проблеми. Оказва се, че с това може да се справят най-обикновени пържени яйца.

Да си окажете интимна помощ у дома, без да стигате до лекарския кабинет? Да, това е възможно. Единственото, което е необходимо в такива случаи, е да разполагате с някои народни средства, които укрепват потентността.

В продължение на векове продукти като авокадото, канелата, нахута, ябълките и други са използвани като храни, стимулиращи либидото. До ден-днешен хората приемат като афродизиаци какаовите зърна, нара, аспержите, доматите и други, които ще разгледаме по-долу и ще разберем на какво се дължи интересът към тях.

Храни, подправки и билки, които повишават либидото на мъжа

Пържени яйца с лук за сексуална бърза помощ

Пържените яйца с лук са най-лесният начин за оказване на сексуална бърза помощ. Това просто ястие дава на мъжкия организъм енергия, повишава сексуалната активност.

Консумацията на яйца до три пъти дневно не вреди на организма, напротив. Жълтъкът е естествен стимулант за производство на тестостерон, а консумацията в норма не променя нивото на холестерол в кръвта.

Риба и морски продукти за мъжка мощ

Добре сварена скумрия или бульон от раци е отлично средство за увеличаване на потентността. Стридите се усвояват лесно, съдържат много минерални вещества, фосфор и основното – цинк, който повишава нивото на тестостерона. Сьомгата пък е рекордьор сред останалите тлъсти риби по съдържание на мастни киселини, които са особено полезни за мъжкото здраве. Риба тон е богата на витамин D, а той укрепва тестостерона до 90%, стимулира сексуалното желание и оргазъм. Ако си приготвяте риба у дома, най-добре е да използвате скарата.

Червено месо за висок тестостерон

Червените меса, като телешко, говеждо, конско или еленско, спомагат производството на тестостерон. Научно доказано е, че спазването на диети без месо при мъжете намалява количество на хормона.

Семена и ядки при сексуална немощ

Сусам, орехи, бадеми и други семена и ядки са незаменими продукти, които със сигурност ще ви накарат да се почувствате мъж. Най-добре е да използвате индийската рецепта в случая, според която семената се запичат и се приемат, смесени с мед.

Червено грозде подобрява подвижността на сперматозоидите

Червеното грозде активира сперматозоидите, а наличието на ресвератрол в него ги прави по-устойчиви. Китайски учени установяват, че 5-10 грама гроздови зърна са достатъчни, за да подобрят молитета на сперматозоидите, тоест тяхната подвижност.

Смокини за укрепване на мъжкото либидо

От древни времена смокините се използват на Изток именно с тази цел, защото укрепват мъжката сила, стимулират работата на сърцето (което е от значение в леглото), а освен това лекуват бъбреците и черния дроб.

Знаете ли, че?
Всички видове подправки, включително лютите чушки, не съдържат важни за сексуалната функция вещества, но притежават силно възбуждащо действие, което се дължи на вкуса и аромата им.

- реклама -