Холивудският елит се обяви срещу филмите за супергерои

Звезди от лентата „Stars of Avengers: Infinity War“ застанаха в защита на филмите за супергерои срещу някои холивудски клики.

Миналата седмица Зоуи Салдана обвини „хора от елита“ в дискриминация на филмите за супергерои.

„Те гледат негативно на филмите на „Марвел“ или на актьори като мен“, каза актрисата, която напоследък е „абонирана“ за роли във филми по комикси.

Актьорът Джош Бролин също бе заклеймен заради зачестилите ролите на супергерои. Според някои това е отнело от актьорската му идентичност.

Голяма част от „силните“ на Холивуд смятат, че индустрията се е пренаситила от комиксови филми за герои.

Режисьорът на „Аватар“ Джеймс Камерън каза пред „Индевиър“: „Надявам се скоро да се уморим от „отмъстители“ . „Не, че не обичам филмите за тях, просто има и други истории, които да бъдат разказани, освен тези за свръхнадарени мъже без семейства, които спасяват света без страх от смъртта в продължение на два часа.“

Джоди Фостър каза пред „Радио Таймс“ по-рано тази година: „Студията правят несъдържателни филми, за да се харесат на масите и разпространителите. Не искам да правя филми за супергерои от 200 милиона долара. „

Миналата година звездата от „Междузваздни войни“ Марк Хамил каза пред „САЩ днес“: „Не знам какво става с филмите със супергерои. Те са фантастични, но мисля, че стигаме до свръхнасищане.“

Но създателите на филми за супергерои вярват, че тези възгледи са несправедливи. „По-младата публика заслужава забавление, но също така заслужава и вдъхновение и силни послания за надежда и мечти“, каза Зоуи Салдана.

Крис Прат се съгласява: „Благодарен съм за това, което тези филми правят за разпалване на въображението на децата“.

Наскоро Марвел удари върха в бокс-офисите с“Черната пантера“, филм, изцяло с черни актьори, който беше широко възхваляван като игра и спечели одобрението на известни личности като Мишел Обама.

Филмовата журналистка Хелън О‘Хара смята, че някои режисьори „са против тези филми“, защото „те не могат да вдигнат парите“ за собствените си продукции.

- реклама -
Flashlight gif 640×90