Главният архитект на район Триадица напуска заради убитото от ток 16-годишното момче

Главният архитект на район Триадица Иван Шишков напуска заради инцидента с 16-годишното момче. Детето беше убито от токов удар в неделя.  Причината- стъпило на шахта с оголен кабел, който е свързан към павилион. Шишков заема длъжността от 2008 г. насам.

Павилионът в двора на столичната болница „Св. Иван Рилски“ е свързан към електропреносната мрежа на ЧЕЗ със служебна бележка, подписана от служебно лице от  район „Триадица“. Архитектът на района Иван Шишков не е подписвал документа, но поема моралната отговорност за това. 

„Тази бележка е била издадена и подписана, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще констатират разследващите органи. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка“,каза кмета на района Димитър Божилов, който даде специален брифинг.

„Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли“, добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков.

„Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законосъобразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимаетелно и тази преписка не фигурираше там“, каза още той.

„Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район „Триадица“ е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките“, каза Божилов.

Божилов е кмет издигнат от „Демократична България“.

 

 

- реклама -