Гълъбово
Снимка: БГНЕС

Гълъбово се възстановява след опустошителна буря (СНИМКИ, ВИДЕО)

Гълъбово се възстановява след опустошителната буря, която порази част от електропреносната мрежа. Без ток за часове останаха няколко населени места, но авариите са отстранени.

Бурята, придружена с дъжд и гръмотевици, започва малко след 21 часа във вторник.

Гълъбово
Снимка: БГНЕС

Освен сериозните щети по електропреносната мрежа, наводнени са стадионът и спортната зала в града, десетки дървета са пречупени, а водата прониква и в приземните етажи на няколко общинска обекта.

„Две къщи имаше наводнени, но още вчера пожарната ги отводни. Има паднали дървета много, даже и върху павилиони. Сериозни проблеми имаме в спортната зала и в други общински обекти, като в дома за стари хора”, разказа заместник-кметът на общината Пламен Бараков.

Бурята е съборила шест стълба с високо напрежение във водите на язовир „Розов кладенец“. Аварирането на електропроводите доведе до временно преустановяване на част от преноса на произведената електроенергия от ТЕЦ „Брикел“.

Екипи на Енергийния системен оператор от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за отстраняване на щетите. Екипи на ЕСО са на мястото и създават организация по решаване на проблема.

Предприети са мерки и за възстановяване на падналите в язовира стълбове. Работата по вдигането им започва в сряда.

- реклама -