Фучович, Медведев

Фучович: Медведев игра по-добре и заслужено победи

Мартон Фучович, който загуби финала на София Оупън от Даниил Медведев, заяви, че руснакът определено е играл по-добре. Унгарецът имаше някои шансове през първия сет, но във втората част се предаде. И загуби финала след малко повече от 1 час и 20 минути.

„Беше труден мач. Даниил е много добър играч, който има потенциала да пробие в топ 10. Сервираше добре, не правеше непредизвикани грешки и беше по-добрият. Имах някои шансове, когато при 4-4 в първия сет върнах пробива. Но тогава Медведев отново проби сервиса ми. Може би, ако бях спечелил този гейм, нещата щяха да се развият другояче. Но той игра отлично и победи заслужено“, заяви Фучович.

Медведев: Дойдох за титлата и посрещам рождения си ден с нея

Новият шампион на София Оупън Даниил Медведев също отчете отличната си игра. Руснакът стана четвъртият различен победител в турнира.

„Щастлив съм, дойдох именно за титлата. Изпълних задачата си и съм много доволен. Страхотно е, че ще посрещна рожденния си ден с трофей, въпреки че нямам почивка и летя за турнира в Ротердам. Една от основните причини за победата е концентрацията ми през целия мач. Невинаги в тениса печели по-добрият, но днес беше именно така. Аз спечелих повече точки на негов сервис и като цяло изиграх отличен двубой. Първият сет той ме притисна и гледах да не показвам, че съм притеснен. Издържах и след това го пречупих. Турнирът е страхотен, всичко е перфектно. Всичко е идеално“, заяви Медведев.

- реклама -