Фандъкова: Кошчета по Графа ще има, но не като ограничители

Спекулация е информацията, че ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“ ще бъдат заменени с кошчета за отпадъци. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тъй като темата е чувствителна, се появявали все повече фалшиви новини за „перките“ на Графа

„Пуснах съобщение за поставяне на временни кошчета за отпадъци във връзка с моето неудовлетворение от поддържането на чистотата на обекта. И заради това Столичният инспектора вече два пъти санкционира изпълнителите.“

„За да могат те да си свършат работата, поискаха разрешение да се монтират допълнителни кошчета, докато основните влязат в експлоатация“, обясни Фандъкова. И подчерта, че това няма нищо общо с ограничителите.

„Темата за ограничителите е друга – там главният архитект и проектантите работят ежедневно, за да намерят най-добрия вариант, при който ограничителите да са безопасни и в същото време да осигуряват предпазване от движението на трамвая“, обясни Фандъкова. „А движението на трамвая вече става по-тихо, с по-малко шум и с по-малко вибрации, което беше целта на реконструкцията на трамвайните линии“, каза още тя.

- реклама -