Facebook , име, компания, социална мрежа
снимка: Pixabay

Facebook планира да промени името си

Facebook планира да промени името си, съобщи порталът Verge, позовавайки се на отлично информиран източник.

„Facebook планира да промени името си, така че то да отрази фокуса на компанията върху изграждането на „метавселена“, се казва в съобщението на портала.

Ръководителят на социалната мрежа Марк Зукърбърг планира да обсъди преименуването на компанията на годишната конференция, която ще се проведе на 28 октомври, но промените може да бъдат обявени по -рано.

Според портала, в резултат на ребрандирането, приложението Facebook ще стане едно от многото, контролирани от компанията майка.

Новото име се пази в строга тайна и дори не всички членове на ръководството го знаят. Предполага се, че то може да има нещо общо с Horizon – името на виртуалните офиси, разработени от Facebook.

„Метавселената” според изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, ще предостави големи възможности за изява на хора с творчески професии, и на тези, които искат да живеят, работят и да се забавляват далеч от центъра на града.

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Компанията Facebook притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг е на трето място в списъка на най -богатите американци: в началото на септември състоянието му се оценява на 134,5 милиарда долара.

Източник: БНР

- реклама -