Ето какво се е случило в последните минути във въздуха с хеликоптера на Коби Брайънт

Времето в Лос Анджелис е било изключително мъгливо, дори полицейските хеликоптери не са летели.

Данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът на Коби Брайънт е летял при изключително тежки метеорологичните условия над зоологическата градина на града. Той е обиколил района поне 6 пъти на много малка надморска височина – около 280 метра. Предполага се, че пилотът е изчаквал мъглата да се разчисти.

Той се свързал с контролната кула на летище Бърбанк. От там са знаели, че машината обикаля около 15 минути. В крайна сметка хеликоптерът се е насочил на север по магистралата 118, преди да завие на запад, и да започне да лети над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния.

В тази посока попадат на още по-гъста мъгла и хеликоптерът завива на юг. Това е било критично решение, защото са се насочили към планински район.

Пилотът внезапно и бързо се издигнал на по-голяма височина. Малко след хеликоптерът се удря в хълм и се запалва.

Всички девет души на борда на хеликоптера са загинали. Един от най-големите играчи в историята на баскетбола Коби Брайънт загина заедно с 13-годишната си дъщеря Джана.

АП съобщи, като се позова на роднини, че в трагедията живота си са загубили още Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един и същи отбор с дъщерята на Брайънт.

Също така от полицията са съобщили, че сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер.

- реклама -