Тръмп

Ето къде отмаря Тръмп всеки уикенд – СНИМКИ

Дойде ли петък следобед, на южната поляна в двора на Белия дом каца военния хеликоптер Marine One, който превозва американския президент.

Доналд Тръмп може да начело на една от най-мощните държави в света, но когато се отнася до свободното му време, то задължително се прекарва извън столицата Вашингтон.

5357025

5384651

Всеки уикенд фамилията Тръмп се събира в имението Mar-a-Lago в Палм Бийч, Флорида. Така стана и този петък, когато след срещата си с канцлера Меркел, американският президент и съпругата му Мелания отново отлетяха към слънчевия щат, за да потънат в лукса на лятната си резиденция. Често Тръмп пътува натам и в компанията на дъщеря си Иванка, съпруга й Джаред и трите им деца.

Златен лукс във 128 стаи и 80 хиляди квадратни метра

12getImage

Доналд Тръмп купува Mar-a-Lago през 1985-та за 8 милиона долара и го превръща в един от най-луксозните в света клубове за богаташи. По настоящем членовете му са свободни да го посещават дори когато президентската фамилия е там през почивните дни. Семейството обаче има своя отделна част, до която гостите нямат достъп.

Имението разполага с грандиозна бална зала, голф клуб, плаж, луксозен спа център, басейни и ресторанти със спираща дъха гледка към океана. Има и собствено пристанище и хеликоптерна площадка. Архитектурата е средиземноморска, а всяка стая е с различен дизайн.

34.gif

Във всяка от 33-те бани има златни мивки, едната от които струва 25 хиляди долара.

Членството струва 200 хиляди долара годишно

Към тази сума се добавят и други такси в размер 14 хиляди долара, както и още 2 хиляди за храна. До миналата година членовете са плащали двойно по-малко – 100 хиляди долара, но цената е скочила от началото на 2017-та след избирането на Доналд Тръм за държавен глава.

8989.gifMar-a-Lago е построено от богатата наследница Марджори Мериуедър Пост, която след смъртта си го завещава на държавата, за да се използва като зимна резиденция на държавния глава и чуждестранните му гости.

След няколко години обаче федералното правителство решава, че поддръжката на имението е твърде скъпа и го връща на наследниците. Тогава Доналд Тръмп прави оферта да го купи за 20 млн., но получава отказ. За да принуди фамилията да му продаде Mar-a-Lago, милиардера купува земя около постройката и заплашва да направи небостъргач, който да закрива гледката на имението към океана. Така сделката се осъществява, при това на много по-ниска цена.

22.gif

От както става собственик на имението, Тръмп е в постоянен конфликт със съседите си, които са богаташи, чието спокойствие се нарушава от непрестанните партита и забавления, които луксозния клуб предлага на членовете си.

11getImage

- реклама -