Емилиано Сала изпратил съобщение преди полета: „Страх ме е“!

Емилиано Сала, самолет Ламанш издирване
Издирването на изчезналия самолет, в който се е намирал и рекордната покупка на Кардиф Емилиано Сала, продължава и днес.

По последни информации аржентинският нападател е изпратил аудио съобщение до близките си, малко преди самолетът да изчезна от радарите близо до остров Гърнзи над Ламанша.

Сала казва в съобщението ки, че е „изплашен“ на борда на „самолет, който изглежда сякаш се разпада на парчета“.

На записа аржентинският футболист звучи спокоен, но изтощен и казва на приятелите си, че може да се наложи да „изпратят някого, който да ме намери“.

Открити са плаващи останки от самолета във водите на британския остров, като полицията вече предупреди, че шансът двамата пасажери на борда са оцелели е минимален.

След 15-часовото издирване, в което били намерени предмети във водата, търсенето продължава и на близкия остров Алдърни, който според теорията на издирващите е възможна дестинация за аварийно кацане на самолета във водата.

В родния град на Сала Прогресо, баща му Хорасио губи все повече надежда, че синът му е избегнал смъртта. ,,Колкото повече време минава, толкова повече се страхувам от най-лошото“, каза той пред журналисти. ,,Температурата на водата е много студена в момента“, заяви шефът на спасителните служби на Channel Islands Джон Фитцпатрик. ,,Няма следи от хората на борда. Ако те са кацнали във водата, шансовете те да са оцелели са минимални“, казаха от полицията в Гърнзи.

Междувременно, официални лица в Кардиф и Нант изразиха надежда, че Сала е оцелял.

,,Продължаваме да се молим той да е здрав“, каза изпълнителният директор на Кардиф Кен Чоо. ,,Все още имам надежда, той е боец“, заяви пък президентът на Нант Валдемар Кита в Туитър обръщение. Аржентинската легенда Диего Марадона също бе в шок от случилото се и се моли сънародника му да е жив. ,,Надявам се той да е сбъркал летището и да е жив и здрав. Ужасно е, когато се случат подобни неща“, каза дон Диего.

28-годишният Сала започна кариерата си във френския Бордо през 2010 и изкара периоди под наем в Орлеан, Ниор и Каен. Той се присъедини към Нант през 2015 за 1 млн. евро, като отбеляза 42 гола в Лига 1 за три сезона и половина. Наскоро аржентинецът стана най-скъпият трансфер в историята на Кардиф, след като бе привлечен в уелския тим за сумата от 17 млн. евро.