Емил Караниколов, Закон за горивата, диалог депутати Караниколов, Живко Тодоров, ПИБ, ББР, БНБ, изпълнителен директор

Емил Караниколов: Приоритет е българите този сезон да изберат българските курорти

Държавните бензиностанции първоначално ще бъдат разположени в труднодостъпни райони и после в градовете. Това стана ясно от думите на министър Емил Караниколов  в студиото на “Офанзива“ по Канал 3. Проектът би се реализирал “след около две години“.

гориво шофьори горивата

„Много партньори от бизнеса и синдикатите подкрепиха тази мярка, от КРИБ също я подкрепиха, знаете. Но искам още сега да уточня, че всичко ще бъде при ясни пазарни правила.“, уточни икономическият министър.

„Промяната в ДДС-то ще има както икономически, така и социален и демографски аспект.

„Безспорен факт е, че кризата с коронавируса удари най-силно хотелиерството и ресторантьорството. Намаляването на 9% е и начин да бъде осветен секторът, за което от бранша също ще се ангажират да се случи. Трябва да върнем доверието между потребителя и този, който предоставя услугата – доверие, което се загуби само заради кризата с коронавируса“, коментира той.

,,Приоритет е българите този сезон да изберат българските курорти и тук не става въпрос само за Черноморието, но и за планините, за селския туризъм“, отговори икономическият министър на въпрос за 14-дневната карантина за всеки българин, който се завърне от почивка в чужбина.

,,Българската държава спазва европейските принципи, особено в частта за свободното движение на хора и пазарите. Правителството и големите хранителни вериги не са ограничили вноса на хранителни продукти. Просто създадохме един модел, в който българските стоки на родни производители ще намират по-лесно своето място на щанда в магазина“, обясни още министър Караниколов.

Накрая той увери, че въпреки кризата няма откази за чуждестранни инвестиции у нас.

,,Към България все още има интерес“, отбеляза  Караниколов и допълни, че не е изключено някой ден у нас да се произвеждат електрически автомобили на световни марки, които тепърва ще навлизат на международните пазари.

- реклама -