Дунарит пожар работници цех полиция

Емил Караниколов: Няма да има повече посредници при търговските сделки на „Дунарит”

Емил Караниколов: Няма да има повече посредници при търговските сделки на „Дунарит”

Държавата ще предприеме всички действия за придобиване на „Дунарит”. Не можем да допуснем дружеството да затвори или да има някакво сътресение. Това означава сътресение за целия сектор на военнопромишления комплекс. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на днешното правителствено заседание.

Той посочи, че след придобиването на „Дунарит” ще бъдат отстранени посредниците при търговските сделки на дружеството. Целта е да не бъде то източвано с допълнителни комисионни. По думите му, такива действия вече са предприети при останалите държавни предприятия. Като следствие от добрите резултати на „ВМЗ” е разпоредено увеличаването на фонд „Работна заплата” с 10 процента. Подобна стъпка ще се предвиди от следващата година и за съживеното от държавата дружество „Авионамс”, ако продължава да работи със сегашните темпове, каза министърът на икономиката.

„Нашият ангажимент като правителство е не само да се запазят работните места, а и с 10% да увеличим фонд „Работна заплата” на тези предприятия. Защото всички работят много. А в същото време предприятията буквално се източват”, изтъкна премиерът Бойко Борисов, застъпвайки тезата за отстраняване на посредниците.

- реклама -