Екшън и опасно преследване в Бургас: Джип блъсна коли и автобус, издирват шофьора

Екшън и опасно преследване в Бургас: Джип блъсна коли и автобус, издирват шофьора. Шофьор на джип блъсна 6 коли и автобус, премина през полицейска лента с шипове и със спукани гуми стигна до село Равадиново, където избяга от полицията, съобщи NOVA.

Около 20:00 ч. е получен сигнал за инцидент,

при който млад мъж се опитал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев” и “Македония”. Междувременно е получен друг сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека на двете улици тъмен джип, пречещ на движението и създаващ предпоставки за пътно произшествие.

Към кръстовището се отправили два полицейски патрула.

Забелязвайки ги, мъжът се качил в превозното средство и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев” в посока жп гара Бургас. Джипът преминал през бул. “Иван Вазов”, ул. “Спортна”, бул. “Тодор Александров” и местността “Пода” в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт.

При инцидента няма пострадали граждани. Стигайки до пътен възел Созопол, джипът преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип, и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки се и в паркиран на ул. “Стара планина”

лек автомобил със старозагорска регистрация.

Водачът избягал от автомобила и в момента се издирва от полицейските служител с кучета. В джипа са намерени патрони и нож.

И тази сутрин продължава издирването на шофьора.


„В четвъртък около 20.00 ч. е получен сигнал за това, че мъж в неадекватно състояние се опитва да издърпа телефон от момиче на пешеходна пътека на ул. „Христо Ботев”. Веднага след това е получен друг сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека.

Насочени са два полицейски екипа.

При пристигането им мъжа се е качил в джипа и с висока скорост е потеглил. Служителите са го насочили извън Бургас.. Полицейски екип от Созопол е използвал лента за принудително спиране. Водачът е преминал през нея, спукал е гумите и е успял да влезе в село Равадиново, където е катастрофирал.

Излязъл е от колата и е побягнал

в неизвестна посока”, разказа  ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР – Бургас.

И допълни, че имат предположения кой може да е шофьорът, който не е криминално проявен. По думите му не става въпрос за превоз на мигранти, съобщи NOVA.

- реклама -