Екатерина Захариева, ГЕРБ, кандидат-президентска двойка, Румен Радев
сн. БГНЕС

Екатерина Захариева: Служебният кабинет носи отговорност за COVID кризата в момента

България не изглежда добре в очите на Запада – три пъти избори в една година. Това заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС по време на дебат в ефира на bTV. Относно последното място на страната ни в ЕС по ваксинация срещу COVID-19, тя заяви:

„Никаква кампания, никакви мерки, за да се убедят българските граждани, че рискът от ваксините е малък. Ние сме единствената държава в ЕС. Последните месеци България не изглежда добре“, допълни тя.

Захариева заяви, че служебният кабинет носи отговорност за COVID кризата в момента.

Според Мукаддес Налбант от ДПС е добре по време на предизборната кампания политиците да изтъкват какви са ползите от ваксината срещу COVID-19 и да призовават към имунизация.

„В областта, от която съм кандидат, селата са много разпокъсани, населението е намаляло, останали са предимно възрастни хора. Тяхното придвижване до най-близката болница е изключително трудно и дори селските кметове организират ваксиниране на място“, каза още Налбант.

Тя беше категорична, че COVID кризата е повлияла не само на българската образователна система. Налбант заяви, че според нея не се е направило необходимото, за да се подготвят родителите, учениците и учителите.

Приоритет на ИТН в следващия парламент ще бъде енергетиката, каза от своя страна Ива Митева и допълни, че антикорупционната тема също трябва да бъде на фокус.

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ обясни, че приоритет за тяхната партия пък било излизането от политическата криза.

- реклама -