Джевдет Чакъров за Делян Пеевски: Ще работим в екип

Джевдет Чакъров за Делян Пеевски: Ще работим в екип.

В случая не говорим за власт в ДПС, става въпрос за ръководство в партията. Има принципно разделение кой какво ще работи, но няма строго фиксирани граници.

Ще работим в диалог и в екип, заяви Чакъров.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз новоизбраният съпредседател

на ДПС Джевдет Чакъров в отговор на въпрос как ще си подели властта с другия съпредседател на партията Делян Пеевски.

Направленията на всеки един от нас бяха посочени още в обръщението на почетния ни председател

д-р Доган на 3 януари. Аз ще отговарям за връзката с традиционните райони, за връзката с

европейските либерали, както и за добросъседските отношения с Република Турция.

Убеден съм, че в диалогично отношение ще постигнем и възложеното на г-н Пеевски разширение и в нетрадиционните райони,

както и връщане на гласоподаватели в традиционните райони на ДПС,

посочи съпредседателят на партията.

Не става въпрос да спорим, единият да надделява над другия. Ще работим в диалогична среда, целите ни са общи, добави той.

С оглед на сложната геополитическа среда може би имаше нужда от такова съпредседателство. Такива съпредседателства има и в други партии в Европа и те са успешни, отбеляза Джевдет Чакъров.

По думите му не може да се очаква провал на ДПС на европейските избори. ДПС ще има много добър резултат, съответстващ на амбициите и целите ни. В структурите ни нагласите са много добри, заяви Чакъров, като съобщи, че ще започне обиколка на областните структури на партията.

Европейските избори са важни не само за нашата партия, но и за страната ни, за да може в Европа да се реализира националната ни политика. В Европа има много неща, които да се реформират, добави той.

Чакъров е оптимист, че на евроизборите ДПС ще постигне по-добър от сегашния си резултат – трима евродепутати: „Спокойно можем да имаме четирима евродепутати, а при добро стечение на обстоятелствата – и на петима“.

Попитан дали ако ДПС постигне такъв добър резултат, може да претендира за участие във властта, Джевдет Чакъров каза: „ДПС и сега може да претендира за участие във властта. В момента сме трета политическа сила. Но ние подкрепяме основно политиките за НАТО, за Европейския съюз и за войната в Украйна. Имаме подготвени кадри, но важното е страната да се развива. ДПС като парламентарна партия ще работи дневният ред на хората да стане дневен ред и на партиите в парламента“.

- реклама -