Босилек
Президентът Росен Плевнелиев избра "Дядо и ряпа" на Ран Босилек

„Дядо и ряпа“ прочете Плевнелиев на децата в Пловдив

Приказката „Дядо и ряпа“ на Ран Босилек прочете пред децата в Пловдив президентът Росен Плевнелиев на старта на инициативата „Чети с мен“.

„Изборът ми на приказка не е случаен, важно е да помним поуката, че само с общи усилия можем да постигнем успехи“, каза държавният глава в градината „Цар Симеон“.

В инициативата в подкрепа на четенето и доброто образование се включиха още Поли Генова, Рафи, писателите Георги Господинов и Владимир Левчев, актьорите Мартина Вачкова и Владимир Пенев, кметът на Пловдив Иван Тотев и други автори, музиканти, артисти и политици.

Поли Генова
Поли Генова прочете откъс от „Мечо Пух“

Поли Генова прочете откъс от „Мечо Пух“, Рафи Бохосян – от „Малкият принц“, Валентин Танев разтвори „Питър Пан“, а Дони и Нети изиграха сцена от „Пипи Дългото чорапче“.

Дони и Нети
„Пипи Дългото чорапче“ в изпълнение на Дони и Нети

Актьорът Владимир Пенев прочете разказ на Георги Господинов от сборника „Призраци“, който посвети на речта на президента пред Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

гвардейци
И Пловдив си има гвардейци

Инициативата започна с тържествено представяне на малките гвардейци от Целодневна детска градина „Мая“ в Пловдив.

plovdiv_deca

По-късно през деня президентът ще участва в годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“ и ще посети ателиета на One Design Week в кв. „Капана“ в Пловдив.

- реклама -