Две деца изчезнаха във водите на Ятра

Две деца изчезнаха във водите на Ятра, съобщава Нова телевизия. Спасителни екипи са вдигнати накрак и издирват две момчета, за които се предполага, че са погълнати от водите на река Янтра във Велико Търново. 

Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката.

Двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.

Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега, но водял, че другите две момчета изчезват в дълбините. То се притеснило и се обадило на тел.112.

Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази.

Оцелялото момче разказало, че са плували от Стамболовия мост до района на старата поща. Водолазите от часове обследват реката като се придвижват  метър по метър с лодка и привързани с въже, защото течението е изключително силно. Дълбочината на Янтра на места достига и до 5 м.
- реклама -