ДПС

ДПС упрекна управляващите в предизборна ислямофобия

ДПС излезе с остри критики към управляващите и ги упрекна, че се подават на предизборна ксенофобия за да трупат дивиденти за предстоящия президентски вот.

Подкопава се религиозния мир в страната

В това са убедени хората на Доган, като хвърлят вината върху патриотичните формации в парламента, които по думите на Тунчер Кърджалиев системно извивали ръцете на ГЕРБ. Повод за обвиненията в ислямофобия стана приемането на забраната за носене на бурки, както и поредния опит да бъдат спряни новините и програмите на турски по БНТ и БНР.

Тунчер Кърджалиев: „В навечерието на кандидатпрезидентската кампания категорично възразяваме да се приемат ксенофобски и дискриминационни решения и закон. Спечелването на президентския пост не може да има за залог уязвяване на законни и традиционни обществени отношения, ограничаване на изконни свободи и отнемане на права, в това число и религиозни“

ДПС заявиха, че от тук насетне скъсват с „премерената си опозиционност“ към ГЕРБ. По думите на Кърджалиев, управляващите губели европейската идентичност на България, правейки системен компромис с желанията на Патриотичния фронт.

Патриотите: Ще изхвърлим ДПС от челната тройка

Каракачанов: „Тунчер Кърджалиев от ДПС го притеснява фактът, че за първи път от последните 25 години обединението на патриотичните формации в България ще изхвърли ДПС от традиционното за тази партия трето място като политически субект.“

Това заяви днес в НС пред медиите депутатът и кандидат за президент на коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, ВМРО и Атака“ Красимир Каракачанов по повод декларацията на ДПС.

4830519Той прогнозира, че обединените патриоти не само, че ще изхвърлят ДПС, но че това са електоралните нагласи за парламентарни избори, които осезаемо ги приближават към второто място.

Каракачанов, който е зам.- председател на Народното събрание, заяви че и той като Цецка Цачева ще се оттегли от парламентарната дейност по време на предизборната кампания. Полагащата му се заплата за периода ще дари за благотворителност.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено