правителство

ДПС след консултациите: Президентът да не съставя служебното правителство – ВИДЕО

Според ДПС Росен Плевнелиев не може на финала на мандата си да състави служебното правителство на страната. Това заяви категоричо след консулациите при президента лидера на движението Мустафа Карадайъ.

„Настоящият президент, чиито мандат изтече с провеждането на президентските избори и до 22 януари остава единствено и само да предаде властта на президентската институция, той няма нито юридическо, нито морално право да е част от този процес. Включително да съставя каквото и да е служебно правителство, включително и да участва във формирането на каквото и да е служебно правителство. Конституцията е ясна.“

ДПС ще участва в различни правителства, ако народът му даде мандат. Но в това Народно събрание различните варианти за съставяне на правителство са изчерпани, посочи лидера на партията.

5172827

„Още със съставянето на това правителство оставката беше предизвестена. Всички признаха президентските избори и никой не се съмнява в честността на тези избори. Освен президентските избори, в политическото пространство има и оставка на правителството. Тази оставка е закъсняла.“

Какво още каза Карадайъ, вижте във видеото:

Лидерът на ДПС смята, че ситуацията не трябва да бъде тълкувана като извънредна.

„Мисля, че някои хора се опитват да покажат, че има някаква извънредност в ситуацията, няма нищо извънредно, Конституцията е ясна. Отива се на предсрочни избори“, убеден е Карадайъ.

- реклама -