Диана Дамянова защитава ПР – колегата си от ПП с ироничен пост

Диана Дамянова, която ръководи пиара на „Продължаваме промяната“, защити в ироничен пост във Фейсбук своя колега Александър Бойчев. Вчера той се скара на журналистите Виктор Николаев и Мирослава Иванова в ефира на Нова телевизия заради въпроси за ковид-теста на председателя на парламента Никола Минчев. Впрочем и досега няма пълна яснота как е направен този тест. Бойчев, който се представви като пиар на ПП и говорител на парламентарната им група, каза: „Това, което правите, г-н Николаев, това, което вие правите в момента, е абсолютно недопустимо! Депутатите не са лаборанти. Вие задавате въпроси на депутати от ПП, които не са компетентни по темата“. Пиарът направи забележка заради това, че водещите са питали гостуваща депутатка от ПП за теста на Минчев. „Имам право да задам този въпрос, който аз реша. Въпросите съществуват в момента на тяхното задаване. При цялото ми уважение, ще трябва да свикнете да ви задават въпроси“, посъветва Николаев новия пиар. А ето и какво написа по този повод Диана Дамянова:

Сашо / Alexander Boytchev/ не е прав!

Не се звъни в телевизиите за да оспорваш зададените въпроси!

Нищо, че тези въпроси са зададени на напълно неправилен човек.

Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини.

Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно.

Не! Не се прави така! Не! Не и Не!

За да има свобода на словото /щото 112 място не ще да е от много свобода/, та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:

Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

И докато Сашо и подобните му не се научат на тези прости хватки за „ненамеса в журналистическата работа“, всички съкрални институти на свободата на словото /СЕМ и тн/ ще порицават правото ти да искаш да се чуе истината.

И ако това довежда Сашо и подобните му до недопустим фалцет в разговора, то това не е от друго, а защото му липсва простичкият професионализъм.

Изпращай СМС-и бе Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото /СЕМ/ не те нарочват.

А тъпите факти, че бил обявен за болен, съвършенно здрав човек , а друг пък болен човек бил обявен за измамник, са просто част от пейзажа. Пейзажът , на липсващите СМС-и.

И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите „потърпевши“ журналисти като „недоразумение“.

- реклама -