ревизия
сн. БГНЕС

Депутатите решават дали да има комисия за ревизия на управлението

Парламентът се събира в петък на второто си пленарно заседание.

Депутатите отново ще работят в старата сграда на Народното събрание, позната с емблематичния надпис на фасадата „Съединението прави силата“, а поради липсата на електронни пултове, които бяха пренесени в реновираната зала „Света София“ в бившия Партиен дом, гласуването ще бъде с вдигане на ръка.

От парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ са внесли два проекта за решение, които се очаква да бъдат разгледани в пленарна зала. Единият е свързан със създаването на специална Комисия по ревизията на управлението на кабинета в оставка. Те внесоха и предложение за изслушване в пленарната зала на досегашния премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Снощи обаче стана ясно, че той излиза в отпуск, за да работи по формирането на правителството, което ще предложи при получаването на мандат от държавния глава.

На заседанието днес ще трябва да бъдат конституирани и три от парламентарните комисии – по правни въпроси, по здравеопазване и по финанси, както и да бъдат избрани тяхното ръководство и членове.

- реклама -