Зарков

Депутатите от БСП Валери Жаблянов и Крум Зарков обясниха за имотите си

„Всички жилища съм декларирал в имотната декларация“. Това заяви на извънреден брифинг депутата от БСП Валери Жалянов.

Според него атаките са предизборни, а необходимите документи за имотите си ще представи на компетентните органи. Държавното обвинение се самосезира по случая на Жаблянов от медийни публикации. Те свързаха депутатът от БСП с луксозна вила в столичния квартал „Симеоново“, купена с кредит, който обаче не е деклариран.

„Имотът – вила е построен от мен и семейството ми през януари 2011-a година върху семеен парцел от 800 кв., придобит през 2002. Строежът е осъществен във време, в което не съм бил депутат и не съм заемал държавна длъжност. Когато вилата е построена през 2014-та, съм я записал по надлежния ред в имуществената ми декларация“, категоричен бе червения депутат.

Според него информациите за семейния му имот са били поднесени тенденциозно и манипулативно с цел политическа дискредитация – неговата и на БСП.

Крум Зарков: Нямам какво да крия

Малко по-рано обяснение за имота си даде и колегата на Жаблянов – депутата Крум Зарков от БСП. За него се появи информация, че със съпругата му са закупили апартамент от 140 кв. в центъра на София – на бул. „Дондуков“ за 155 хиляди евро или 1107 евро на квадратен метър.

„Апартаментът съм придобил през 2015г., година преди да вляза в политиката. В този апартамент живея със семейството си. Друг нямам. Закупен е за 155 000 евро, а е намерен през обява в интернет. В нотариалния акт е записана точно сумата, за която съм се споразумял с предишния собственик. Нито стотинка повече или по-малко. Цената излиза малко повече от 1100 евро на квадрат, каквито са пазарните цени към онзи момент и съответстват на доста окаяното състояние на сградата.
Парите са всичките мои и на съпругата ми спестявания, плюс спестяванията на нейните и моите родители. Освен тях взехме ипотечен кредит на стойност 65 000 евро. Ще изплащаме този кредит още 20 години, тъй че апартаментът ще е напълно наш към 2039г.“, написа Зарков в профила си във Фейсбук. 

- реклама -