сн. БГНЕС

Депутатите на ДПС напуснаха пленарната зала

ПГ на ДПС напусна пленарна зала, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов застана на заместник-председателското си място в парламента. Това стана след регистрацията на народните представители.

Симеонов беше избран за заместник-председател на 44-ото Народно събрание на 20 ноември 2019 г. Неведнъж от ДПС за заявявали позицията си срещу това Симеонов да е заместник-председател на законодателния орган.

През целия мандат на настоящия парламент партията продължава да се обявява против участието на националисти във властта.

От два дни пък между партиите в управляващата коалиция има известно напрежение, повод за което стана именно ДПС. При гласуването на промените в Закона за МВР депутатите от ГЕРБ изненадващо не подкрепиха текстовете на патриотите за създаване на възможност за формиране на доброволни отряди към полицейските управления, срещу които твърдо против бяха от ДПС. Тогава по-малкият партньор в управлението обвини ГЕРБ, че „едностранно са денонсирали коалиционното споразумение“, а темата предстои да бъде обсъждана на политически съвет през следващата седмица.

 

- реклама -