ДБГ

ДБГ замразява членството си в РБ, иска оставка на Борисов и нови избори

ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Решението е взето от Националния съвет на партията.

ДБГ дава срок от един месец на партиите от коалицията да изпълнят няколко условия. Ако това не се случи, партията с лидер Димитър Делчев ще напусне Реформаторския блок.

От ДБГ настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов, предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на „антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление“.

Сред исканията е и това за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

От ДБГ смятат, че в страната има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на „пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление“.

В решението на Националния съвет на партията се посочва, че има опити на част от членовете в Реформаторския блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията.

От партията смятат, че има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините.

- реклама -