Да удариш милиони от лотарията, но да се окаже, че не си платил фиша си

Рейчъл и Лиъм са млада двойка на 19 и 21 години от Хартфордшир, Англия, която играе една и съща комбинация от няколко седмици в тиража на „Евромилиони“. Вече знаели цифрите наизуст, така че когато ги чули по телевизията в петък, 26 февруари, не можели да повярват: спечелили 182 милиона лири или 210,75 милиона евро! Не по-малко от най-големия джакпот в историята на тегленето. Те били суперщастливи. Рейчъл веднага съобщила това на цялото си семейство и приятели. Сбъдната мечта, толкова непостижима за повечето, че изглеждало лъжа … и наистина било така, съобщава „Ту диарио“.

Да, те били ударили печелившата комбинация.

И да, официалното приложение на UK Lotto (националната лотария на Великобритания), от която той закупил билета, му бе изпратило известие, в което ясно се казва, че са спечелили, но парите не фигурират в банковата му сметка. Той бил конфигурирал мобилното приложение да купува винаги едни и същи номера и беше въвел банковите си данни, така че ако има някакъв успех, да събира парите директно, без да се налага да прави допълнителни процедури.

Затова се обади в обслужване на клиенти на приложението и те му съобщили фаталната новина: тъй като банковата сметка била на червено, покупката не могла да бъде осъществена.

Те уцелили числата, но не придобили билета! Да бъдеш милионер е мечта, толкова прекрасна, колкото и мимолетна. „Чувствах се на върха на света, когато си мислех, че съм спечелила“, обяснява Рейчъл пред „Сън“ и „с разбито сърце, когато чухме мъжа от другата страна на телефона да казва, че всъщност не сме купили билета“.

- реклама -