„Чети с мен” започва в Пловдив

Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“ започва днес в Пловдив. На официалното откриване при Виенския павилион в Градината „Цар Симеон“ ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Поли Генова и Рафи, писателят Георги Господинов, актрисата Мартина Вачкова и още популярни автори, музиканти, артисти и политици ще четат откъси от любими си книги.

Специален гост на инициативата ще бъде принцеса Лаурентин ван Орание, посланик на ЮНЕСКО по въпросите за грамотността и председател на фондация The Reading and Writing.

Инициативата на президента „Чети с мен“ се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Следобед в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Росен Плевнелиев ще участва в годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“. Плевнелиев ще се срещне с ученици от различни класове и възрасти, техните учители, родители и училищни директори от цялата страна. По-късно държавният глава ще посети ателиета на One Design Week в Капана.

- реклама -