Снимка: фейсбук Николина Ангелкова

Чадър и шезлонг от 2 до 4 лв. от другото лято

Чадър и шезлонг да струват от 2 до 4 лева, но от следващото лято – към това ще се стремят от Министерството на туризма.

Министър Николина Ангелкова написа във фейсбук, че е посетила плажа Черноморец – изток и е открила, че съоръженията там са безплатни. По думите й, концесионерът на въпросния плаж е готов да жертва част от печалбата си, за да има повече клиенти.

Снимка: фейсбук Николина Ангелкова
Снимка: фейсбук Николина Ангелкова

Публикуваме поста на министър Ангелкова без редакторска намеса:

Плажът Черноморец-изток предлага на туристите напълно безплатни чадъри и шезлонги. Бях на място, за да видя какви са условията и отговаря ли плажната ивица на всички изисквания. Наемателят е на мнение, че приходите, които получава от заведенията на плажа са напълно достатъчни за издръжката му и може да си позволи да предложи безплатни плажни принадлежности. Според него е важно да има конкурентост в сектора и е готов да се лиши от част от печалбата, за да привлече повече клиенти.

Снимка: фейсбук Николина Ангелкова
Снимка: фейсбук Николина Ангелкова

Именно това искаме да насърчим с промените в управлението на морските плажове. На финала сме с проекта на изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а новата Методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение вече е факт. Целта ни е през следващия летен сезон повече плажове да предлагат чадъри и шезлонги на цена между 2 и 4 лв., а защо не и по-малко. Плажът на Черноморец-изток показва, че това е възможно.

- реклама -