БСП харесва синдикалистката Ваня Григоров за кмет на София

БСП харесва синдикалистката Ваня Григоров за кмет на София. Столетницата е харесала като подходящ кандидат икономиста на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова, след направени сондажи в районните структури в столицата, това пише „Труд news“, след разговори със софийски социалисти.

Предварителната вътрешна социология в София е показала, че Григорова има много висок личен рейтинг. Тя е и съветник на президента на „Подкрепа“ Димитър Манолов. Икономистът на един от най-големите синдикати в страната, все още не е открита за коментар.

„Изпълнителното бюро на БСП и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и оценяват социалната є ангажираност през годините”, е коментарът от страна на „Позитано“ 20.

Според проучванията на столичните социалисти Григорова ще даде възможност БСП да разшири влиянието си в София и може да получи гласове не само от твърдото ядро на партията.

Целта е номинацията е да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат. Тогава тя взе 9320 гласа. Тогава подкрепа за нея от трите избирателни района в София дадоха 2679 избиратели.

През 2019 година БСП заложи на кандидатурата на Мая Манолова, но загуби кметските избори в столицата.

Вижте още:

- реклама -