заведения

Борисов обеща: Заведенията ще отворят на 1 март

„От утре пускаме в малките населени места учениците от всички паралелки. На 1 март задължително отварят ресторантите. Повече по тази тема няма да се говори. Дотогава трябва да е минала вълната, да са минали двете седмици. И днес нивата са ни много добри – 26-и сме в Европа, но това се дължи на вас“, обърна се премиерът Борисов към лекарите в болницата в Исперих.

Той бе на посещение в МБАЛ в града заедно с министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

„Благодаря за голямата работа, която вършите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите“, каза премиерът.

„На всеки европейски съвет настоявам да се въведе единен медицински протокол, Една държава затваря граници, едни искат PCR, други не искат. Хората могат да направят съпоставка колко либерални са нашите мерки. Изключвам ресторантите и нощните заведения, всеки има бизнес и иска да си го развива. Колкото по-бързо ги отворим, толкова по-добре“, каза още Борисов.

В Исперих той изтъкна, че с 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях е получила болницата в града.

В Исперих и района с помощта на правителството значително е подобрена инфраструктурата. Тук всички училища и детски градини са санирани. Помогнахме финансово и на тютюнопроизводителите. Развиваме всяко едно населено място в България, независимо от партийната принадлежност на кмета“, посочи още министър-председателят.
- реклама -