Интер - Болоня

Болоня – Интер: още един фарс в Серия А

Двубоят между Болоня и Интер, който трябваше да открие днешния кръг в Серия А, беше отложен в поредния фарс. Причината – сериозният брой случаи на коронавирус в тима на домакините.

Заради тях местните здравни власти наложиха седмица карантина на Болоня. Тя влезе в сила от вчера. Серия А обаче има правило да не отлага мачове. Така Интер се появи на стадиона и дори разгря. Съдиите пък инспектираха терена на „Ренато дал Ара“ и тестваха технологията на голлинията. И то въпреки че беше ясно, че мач няма да има.

„Ясно е, че тази система на работи. Пълен хаос е всичко. Мачовете се отлагат от местните здрави власти, чиито решения са независими. Болоня имаше готовност да има мач, но го отнесе. Бих ограничил силата на решенията на здравните власти. Иначе пак ни чака хаос“, коментира директорът на нерадзурите Бепе Марота.

По правилата на Серия А Интер трябва да получи служебна победа. Домакините пък ще загубят точка от актива си. През миналия сезон обаче Италианският олимпийски комитет отмени решението за Ювентус – Наполи, който не се игра по същите причини. Двубоят беше преигран по-късно през сезона.

По същите причини тимът на Салернитана е в карантина. Удинезе и Торино пък не получиха разрешение да пътуват до Флоренция и Бергамо.

- реклама -