Челси, Шампионска лига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бьоли и Вис са уверени, че ще купят Челси

Тод Бьоли и Хансйорг Вис са уверени, че ще купят европейския клубен шампион Челси. Това пише в голям материал, посветен на темата, английският „Гардиън“. Те ще преговарят отново с Роман Абрамович през уикенда.

Абрамович потвърди онзи ден, че иска да продаде Челси и иска сделката да бъде завършена бързо. Крайният срок е 15 март, а задачата е възложена на американската банка Raine.

Бьоли и Вис обаче са действали по-бързо от останалите потенциални купувачи и ще са готови с офертата си до неделя. Двамата вече са в Швейцария, където обсъждат сделката. 86-годишният Вис е швейцарски милиардер. Именно той разкри пред вестник „Блик“, че Абрамович продава Челси.

Бьоли вече опита да купи Челси през 2019 г., като тогава Абрамович отказа 2,2 млрд., паунда. Той е начело на американската компания Eldridge Industries и е собственик на част от ЛА Доджърс. Очаква се и сега предложението им да е около 2 млрд. паунда. Сегашният собственик на Челси иска около 4 млрд., но едва ли ще настоява много за толкова висока сума.

- реклама -