Николай Ненчев, НАТО, Столтенберг Радев

Бившият военен министър Николай Ненчев: Министерството на отбраната носи отговорност за тежкия инцидент в Хасково

„Министерството на отбраната носи отговорност за тежкия инцидент, при който ограда на военно поделение падна и уби човек в Хасково.“ Така коментира случилото се бившия министър на отбраната Николай Ненчев в студиото на „Европа сутрин“ по ТВ Европа с водещ Диана Радева. Според него ведомството трябва или да дари ненужните вече имоти на съответните общини или да се погрижи за обезопасяването на сградите.

„Министерството на отбраната носи пряката отговорност и съответната община.“, заяви Нанков. По време на неговия мандат той е дарявал всички такива имоти, към които съответната община е проявявала интерес.

„Наред с имотите, призовавам за пореден път министъра на отбраната да прояви изключителна загриженост към боеприпасите с отпаднала необходимост. Те са бомба със закъснител.“, каза още Ненчев.

Николай Ненчев, който е независим кандидат за евродепутат, не изключва вероятността да се стигне до предсрочни парламентарни избори след евровота през май.

„Ако ГЕРБ загуби дори с половин процент от БСП, по отношение на практиката, която имаме от Борисов, той най-вероятно ще хвърли оставка и ще отидем на бързи избори. Което означава – кабинет на президента Радев, реваншистки кабинет, той го казва многократно, дългосрочна политическа криза, избори, които ще бъдат в обозримо бъдеще, най-вероятно с местните, тежка политическа криза. “

Още подробности вижте в следващото видео:

- реклама -