БФС

БФС отложи със седмица наказанието на ЦСКА-София

Дисциплинарната комисия на БФС отложи за другата седмица разглеждането за инцидентите от баража за Лига на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ беше прекъснат за 20-ина минути в края. Причината – нахлуване на привърженици на ЦСКА-София, които потърсиха саморазправа. Полицията успя да овладее ситуацията и мачът се доигра, като завърши при резултат 2:0 в полза на ЦСКА 1948.

Членовете на Дисциплинарната комисия ще събират докателства по случая до петък. Решението ще бъде обявено на следващото заседание, разкри председателят на ДК Юрий Кучев. Очаква се БФС да наложи солидна парична глоба и лишаване от домакинство за няколко срещи на ЦСКА-София.

„Засега няма решение на скандала. Имаме оскъдица от доказателства. Искаме обективни данни, данни от записите, от полицията. Има ударени лица. Отлагаме разглеждането на случая. До петък сме дали срок да съберем цялата информация. Може би в началото на следващата седмица ще се съберем и ще вземем решение. Делегатът Христо Ботев е ударен с предмет, ожулен е с мазилка по лицето. Има доклад от него. Това е категорично. Наказанията ще бъдат тежки, лишаването от домакинство при всички положения ще бъде за повече от една среща. Никога няма да докараме нормални зрители на стадиона при такива инциденти“, заяви Кучев пред репортери.

- реклама -