„Български пощи“ спира временно пратките от 4 държави (вижте кои)

„Български пощи“ спира временно пратките от 4 държави. Това съобщиха оттам. От дружеството посочиха, че причината са военните действия в Украйна. И последвалата отмяна на полети на авиопревозвачи.

Затова „Български пощи“ временно преустановяват приемането на пощенски пратки за Украйна, Беларус, Молдова и Русия, съобщиха оттам.

Промяната влиза в сила от утре, 26 февруари.

Отменят полети до Украйна, БГ небето се задръсти

Още вчера големи компании за почнаха да отменят полети до Украйна, а небето над България и Турция се задръсти, след като Киев затвори въздушното си пространство.

Много авиокомпании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и след това България.

Ръководство на въздушното движение (РВД)

има готовност да обслужи повишения въздушен трафик над България, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията, цитирани от БТА.

Очакваният ръст на въздушния

трафик в българското въздушно пространство е около 40%. ДП „Ръководство на въздушното движение“ е подготвило секторни конфигурации за поемане на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е необходимият брой ръководители на полети.

Междувременно нискобюджетната авиокомпания „Уиз еър“ (Wizz Air) обяви, че

спира всички полети до Украйна,

след като Русия атакува съседната държава, предаде Ройтерс.

„Поради събитията в Украйна и затварянето на въздушното пространство на страната, „Уиз еър“ със съжаление информира своите клиенти, че временно спира всичките си полети до тази страна“, посочи авиокомпанията.

След Украйна още няколко страни затвориха небето си. Сред тях бе и Молдова, както и Беларус. Русия също затвори над 10 летища.

 

- реклама -