деца
сн. БГНЕС

Австрийският парламент реши: Въвежда се пълна карантина от утре

Австрийският парламент взе решение за второ заключване на страната, с което се ограничава целодневното движение, за да се предотврати разпространението на коронавируса.

Новите мерки за пълна карантина, направени по примера на тези, които бяха в сила през пролетта, ще бъдат приложени от утре и ще бъдат валидни до 6 декември, с цел драстично намаляване на контактите.

В допълнение към заведенията за хранене и хотели, магазините са затворени, с изключение на тези за хранителни продукти, аптеки, банки, пощенски станции, бензиностанции.

Ограниченията за движение се удължават през целия ден, така че гражданите могат да напускат дома си само ако трябва да купят най-важните продукти, да помогнат на някой друг, да отидат на работа или да се разходят по психични и физически причини или да разходят домашен любимец.

Училищата също се затварят, като по-големите ученици минават на дистанционно обучение от вкъщи.

За разлика от подкрепата за „мекия вариант“, който беше приет по-рано този месец и предвиждаше комендантски час от 20:00 до 06:00 ч., със затварянето на ресторантите и хотелите този път само управляващите партии – Народната партия и Зелените гласуваха за новите мерки.

- реклама -