Вилиан, Арсенал
Снимка: arsenal.com

Арсенал обяви привличането на Вилиан

Арсенал потвърди привличането на Вилиан със свободен трансфер. Бразилецът идва от градския съперник Челси, като неговият договор е за срок от три години.  Това е първата голяма покупка на Арсенал през лятото.

„Вярвам, че това е играч, който наистина може да направи разлика за нас. Следим го през последните няколко месеца – имахме ясната цел да се подсилим на позициите атакуващ полузащитник и крило. Той е играч, който ни дава голяма поливалентност, може да играе на 3-4 различни позиции на терена. Притежава необходимия опит във всеки футболен аспект, но все още има амбицията да дойде тук и да допринесе за връщането на клуба обратно сред челните състави. Наистина останах впечатлен от всички разговори, които имах с него и огромното му желание да дойде при нас“, каза мениджърът Микел Артета.

Вилиан пристигна в Челси от руския Анжи Махачкала през 2013 г. Със сините спечели на два пъти Висшата лига, ФА Къп и Лига Европа.

„Реших да се присъединя, защото Арсенал е един от най-големите клубове в света. Те имат нов проект с Микел Артета. Смятам, че клубът заслужава отново да блесне и искам да бъда част от този проект – да бъда част от семейството на Арсенал е невероятно. Щастлив съм от това. Идвам, за да печеля трофеи, защото този клуб заслужава да печели отново. Винаги тренирам и давам на терена 100% от себе си и това няма да се промени и сега“, каза 32-годишният бразилец.

- реклама -