Арестант, опитал да удави детето си избяга от районното в Гълъбово-ВИДЕО

В РУ-Гълъбово е започната вътрешна проверка, след като от сградата тази сутрин избяга арестант. 38-годишният мъже е задържан за 24 часа за хулигански действия. Той скочил от козирката в районното.

Вчера Атанас се скарал с жена си и заплашил да се самоубие. Влязъл в река Сазлийка, заедно с дъщеричката си на 2 годинки. Събрала се цялата ромска махала, викнали и полиция, която го арестувала.

Първоначално смятали да го обвинят в опит за убийство, но в последствие мярката станала за хулиганство.

„Той взе детето да го води в магазина, а го заведе в реката и го натопи във водата да го дави“, разказа майката Мария Красимирова.

Жената заяви, че става дума за бащата на детето й и тя не е могла да откаже да го пусне. Майката на арестанта пък обяви, че за всичко е виновна Мария. След кратка препирня двете жени не можаха да стигнат до краен извод кой е виновен за това един баща да помъкне да дави детето си. Арестантът, по прякор Банана, е бил задържан заради деянието си, а медици с бърза помощ са му поставили успокоителни с инжекция, твърди вуйчото Диман Желязков.

Атанас бе върнат в ареста след спешна издирвателна операция

Успял да се укрие в село в Старозагорска област. В търсенето са ангажирани голям брой полицейски служители, техника и кучета за издирване. Мъжът е осъждан многократно за грабежи.

Образувано е досъдебно производство, процесуално-следствените действия се провеждат под ръководството на прокуратурата.

- реклама -