Ангелкова за Интерски конгреса в Пампорово: Популяризира България като световна дестинация и за бизнес срещи

„Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна възможност да популяризираме България като зимна дестинация. Също така и като маршрут за целогодишен туризъм, включително и за провеждане на големи делови прояви.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред медиите преди старта на свeтовния форум. Тя поздрави домакините за успешната му подготовка.

Има спад в броя на чуждите туристи, посетили България през декември и януари.

В същото време за този период близо 426 хил. туристи са отседнали в хотели с 4 и 5 звезди в страната, което е 9,4 на сто ръст спрямо двата месеца година по-рано. Това доказва ефекта на политиката ни да предлагаме продукти и услуги на високо ниво, което носи още добавена стойност.

Министърът изтъкна ролята на рекламата за България  и курортите й, която държавата и бизнесът ще направят по време на конгреса, но обърна внимание и върху социалните проекти в програмата му. Министърът изтъкна ролята на рекламата за България  и курортите й, която държавата и бизнесът ще направят по време на конгреса, но обърна внимание и върху социалните проекти в програмата му.

- реклама -