Адвокатът на Явор Бахаров: Категорично ще обжалваме, защото горният съд е по-мъдър

Адвокатът на Явор Бахаров Денислав Асенов е категоричен, че ще обжалва решението на съда за ефективна присъда заради шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици.

„В детайли ще коментирам след като получа мотивите на съда. Категорично ще обжалваме, защото горният съд е по-мъдър. Явор не е в условия на изпитателен срок и най-малко заради това не разбирам защо има ефективна, а не условна присъда“, каза адвокат Асенов. Той потвърди, че бланките, които се използват за медицинските изследвания са стари, на някои от документите няма дата и час и др.

„Три дни след случая предложихме на прокуратурата споразумение с условна присъда и включване на Явор в програми за работа, където той като известно лице, талантлив актьор може да се включи, но прокуратурата отказа споразумение. Не разбирам какво ще се спечели от една ефективна присъда? Ще съсипят съдбата на един успял  актьор“, допълни адв. Асенов.

Междувременно Бахаров чака да му бъдат върнати 2000 лева от паричната гаранция, която е внесъл, за да остане на свобода.

След като му повдигнаха обвинение в началото на годината, на Бахаров му беше определена 5000 лв. парична гаранция. През лятото сумата беше намалена на 3000 и той очаква връщането на остатъка от 2000 лв.

- реклама -