Германия и Адидас - всички са щастливи от връзката
Президентът на Германската футболна Асоциация Райнхард Гриндел позира с изпълнителния директор на Адидас Херберт Хайнер

Адидас плаща 50 милиона евро на година на Германия

Футболната асоциация на Германия (DFB) удължи договора си с Адидас до 2022-а година. Настоящият контракт изтичаше през 2018-а, но на специална пресконференция двете организации обявиха продължаване на сътрудничеството си.

Сделката е от изключителна важност за Асоциацията, защото по новите параметри Адидас ще плаща вече по 50 милиона евро на година. Това е двойно повече, отколкото в момента. Така компанията от Херцогенауерах отговори на предложението на Найк – 500 милиона евро за договор в следващите осем години.

Адидас предлага един милиард евро

Според информациите от Адидас, са готови дори на по-дългосрочен договор. Слуховете твърдят, че той може да е за нови десет години, като в касата на Асоциацията ще влезнат един милиард евро. „Признавам, че ние сме готови да удължим договора и след 2022-а, но от DFB не искат. След четири години ще преговаряме отново“, каза изпълнителният директор на компанията Херберт Хайнер.

„Това бяха най-откритите и финансово успешни преговори в историята на асоциацията. Ще използваме парите, за да направим футбола в Германия още по-силен“, каза президентът на DFB Райнхард Гриндел.

- реклама -