Смърт и разрушения в Алепо след правителствена бамбардировка

Най-малко 27 цивилни са загинали, след като сили на правителството бомбардираха контролирани от бунтовниците части на сирийския град Алепо, съобщи Сирийският център за човешки права.

Според организацията сирийските части са бомбардирали източните части на града, пет дни след подновяването на правителствената офанзива срещу бунтовниците.

„Почти няма квартал, който да е бил пощаден в източните части“, заяви директорът на Сирийския център Рами Абдел Рахман.

По данни на организацията с това броят на цивилните жертви за последните пет дни е достигнал до най-малко 92 души.

Алепо е разделен между бунтовниците на изток и правителствените сили на запад от 2012 г. насам. От близо четири месеца опозицията е обградена от всички страни от силите на правителството.

Обречени на бавна и мъчителна смърт

Всички болници в източната част на сирийския град Алепо, която е под контрола на бунтовниците и под обсада, са спрели работа след интензивните бомбардировки през последните дни. Това заявиха местната здравна дирекция и Световната здравна организация (СЗО).

„Това разрушаване на важна за живота инфраструктура оставя обсадените, непоколебими хора, включително деца и възрастни мъже и жени, без каквито и да е здравни заведения, предлагащи животоспасяващо лечение… оставяйки ги да умрат“, каза здравната дирекция на Алепо.

Медицински източници, жители и бунтовници в източната част на града казват, че при въздушни удари през последните дни са пострадали болници, включително при преки атаки срещу сградите.

- реклама -