Ангелкова туризъм разходи служебно правителство

Министърът на туризма не би участвала в служебен кабинет

Ангелкова се похвали с увеличаване на разходите в туризма

Не бих приела отново да съм служебен министър. Не са разговаряли с мен, но не бих приела. Това заяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

„Аз съм част от кабинета „Борисов” 2 и от ГЕРБ и за мен е много важно да продължим да работим напред, за да докажем това, което сме успели да направим към момента. Имахме президентски избори, имахме резултат, който всички видяхме. Направихме изключително много, резултатите са видими. Има още много неща, които следва да направим. С колегите анализираме ситуацията, за да можем да бъдем максимално подготвени за това, което ни предстои“.

Тя се похвали, че с 4,2 млн. лв. е увеличен разходният таван за тази година за Министерството на туризма.

„Приехме тези промени в постановлението, основно свързани с изложенията, които предстоя през месеците януари, февруари, март, за да избегнем ситуацията, в която бях аз, когато стартира министерството, за да може да има максимална свобода по отношение на това да бъдат подготвени.

Тя призна, че има много неща, които нейното министерството не е успяло да направи, но има и много, които е успяло.

„Най-важното е, че успяхме да обърнем рекламата и имахме само една празна година – 2015 г. Вече 2016 г. се виждат резултатите от обръщането на рекламите. За следващия туристически сезон – летен, който ни е ключов, но и за зимния, който предстои, ние не сме спрели да работим изобщо. Напротив, продължаваме с абсолютно пълна пара, защото тези усилия, които сме положили и резултатите, които сме постигнали, изискват продължение“.

Като друго важно нещо тя определени концесиите, на морските плажове, които са преминали в управлението на министерството тази година.

- реклама -